Alhamdulillah, hari ini telah berlangsung program seminar kesihatan remaja anjuran Nisa’ Tambun dengan kerjasama PAPISMA Perak dan NGO Prihatin Rakyat. 

Antara topik yg dibentangkan adalah berkaitan Pendidikan Seksualiti, Pergaulan Lelaki dan Perempuan, Media dan Jenayah Siber serta Kesihatan Mental Remaja. Aktiviti berkumpulan juga turut diselitkan bagi meningkatkan interaksi antara peserta. Seramai 5 org fasilitator daripada PAPISMA Perak telah terlibat hari ini.

Sebanyak 18 peserta telah memenangi hadiah cabutan bertuah. Majlis diakhiri dengan ucapan perasmian penutup daripada Dr. Abd Kursi bin Abdul Latip, Pengerusi PAPISMA Perak sesi 2023-2025.

 

Terima kasih diucapkan kepada seluruh barisan AJK pelaksana program dan fasilitator yang bertungkus lumus menjayakan program ini. Tidak dilupakan penghargaan buat Masjid Al-Muttaqin, Meru yang telah menyediakan tempat program yg selesa dan jamuan makanan kepada peserta.

 

 

Semoga program dan usaha dakwah sebegini dapat memberi impak positif kepada anak-anak remaja dalam menghasilkan keperibadian muslimah yg solehah. Amin.

 

LIKE, KOMEN, SHARE

PAPISMA CAWANGAN PERAK