Bergampar kenag-kenangan sebelum pulang ke institusi masing-masing
Sesi Forum

ehsan daripada: shazana usm

Kursus Induksi PAPISMA telah berjaya dijalankan dengan lancarnya pada 29, 30& 31 Januari 2011, di Min House Camp, Kubang Kerian Kelantan. Kursus ini  di hadiri seramai 50 orang peserta dari seluruh negeri.

Slot Bersama Pimpinan PAPISMA

Objektif program ini adalah untuk mempersiapkan peserta ke arah kehidupan pasca graduasi. Program di mulakan dengan sesi taaruf  yang di kendalikan oleh mas’ul KIP.

Program diteruskan dengan sesi forum pada sebelah petangnya, yang diketuai oleh Dr Jefri sebagai moderator dan barisan panel yang terdiri daripada Dr Syed Khaliq, Cikgu Nazeli dan Dr Hidayah.

Selain itu, terdapat juga slot Unit Baitul Muslim & pengurusan keluarga, koperasi amal medic, takaful Islam,  fiqh perubatan dan slot pengurusan kerjaya.

Antara aktiviti yang di laksanakan adalah aktiviti mamasak yang bertujuan untuk memantapkan ukhuwah antara peserta program.

Kursus Induksi PAPISMA ini adalah program tahunan Papisma Pusat bagi melatih generasi muda Papisma agar lebih kompiten, bertanggungjawab serta mempunyai sikap yang luhur dalam merawat pesakit mereka.

Be Sociable, Share!

Related posts:

  1. Jom! Kursus Pembinaan Laman Web Papisma
  2. BLS sulung di Perak…
  3. Tok Mudim PAPISMA Kelantan tak menang tangan
  4. Majlis Berbuka Puasa PAPISMA Kelantan
  5. Program Berkhatan Orang Asli-Papisma Tengah