PAPISMA: HO Survival Skills Course

Terengganu, 2-3hb Nov 13 – Berlangsung PAPISMA: HO Survival Skills Course yang dianjurkan oleh sakretariat Exco Generasi Muda PAPISMA yang diketuai oleh┬áDr Khamizi.┬áProgram berlangsung pada 12 dan 13hb November 2013.

Hari pertama program, peserta-peserta dihidangkan dengan beberapa tip untuk menghadapi kehidupan sebagai atau pegawai perubatan siswazah (house officer). Disamping itu peserta juga bersama dengan Dr Suhaini b Kadiman, Pakar Bius IJN dengan tajuk berkaitan pengurusan kewangan iaitu, Introduction to Financial Freedom.

Hari terakhir pula, peserta diperkenalkan dengan PAPISMA secara dekat dan program-program yang dirancang supaya peserta-peserta boleh terlibat sama. Selain, itu beberapa bengkel ringkas berkaitan posting-posting yang akan dilalui oleh peserta apabila menjadi HO seperti Perubatan Kecemasan, Perubatan Bius, O&G, Perubatan Am, Perubatan kanak-kanak, pembedahan am dan ortopedik.

Semoga program yang dijalankan ini memberi manfaat kepada ahli-ahli PAPISMA yang baru untuk menghadapi dunia HO yang penuh cabaran ini.

Sirru a’la baarakatilLah.

Be Sociable, Share!

Related posts:

  1. Kalendar Rasmi Papisma dan Buku Hudud Secara Rasmi di Edarkan
  2. PROGRAM JOM BERKHATAN KERJASAMA ANTARA PAPISMA & PERKIM
  3. Khatan Nusantara PAPISMA – Kemboja 2012
  4. National Ibnu Sina Conference and Enhancement (NICE) 2013